Styczeń straszne pogorszenie- główne objawy:
- b. duże wyczerpanie i zmęczenie
- Bóle stawów
- bóle głowy
- Problemy z koncentracja i pamięcią
- nalot na języku (biały albo brązowy)- brak innych objawów ze strony układu pokarmowego
- problemy z pęcherzem (krótkotrwałe)
-rozdraznienie
-zmiany nastroju z apatii w euforię
-opryszczka
Przerwa w leczeniu od 14 stycznia do 16 lutego decyzją lekarza ILads
leczenie grzyba flukonazolem,nystatyną, candidą clear,ścisłą dietą, które okazało sie nieskuteczne- objawy pogarszały się,język w coraz gorszym stanie.Kompletnie tego nie rozumiałam. Im bardziej stosowałam się do zaleceń tym język był gorszy albo pozostawał bez zmian.
luty
stałe dolegliwości plus nawrót objawów neurologicznch- zaburzenia równowagi
drobne maleńkie guzki na dłoni( wewnętrzna strona) które wyskoczyły już któryś raz i znowu samoistnie zniknęły
Połowa lutego
Podjęłam samodzielną decyzję o powrocie do zestawu -objawy neurologiczne ustapiły ,pojawiły się drobne maleńkie guzki na dłoni( wewnętrzna strona) które wyskoczyły już któryś raz i znowu samoistnie zniknęły
- język zdecydowanie lepszy, czasem prawie normalny.Zapewne dlatego,że przestałam sie torturować prawie zupełnym brakiem węglowodanów.
No cóż,muszę się jeszcze wiele nauczyć i mieć stale rękę na pulsie. Nikt nie mówił ,że będzie łatwo i zdaję sobię sprawę,że candida może dawać bardzo podobne objawy do BB. Trudno, stało się i nie cofnę czasu. Musze kontynuować walkę z BB.
Zastanawia mnie jedno- w 2000 r byłam leczona z powodu dziwnego czyraka za uchem tetracykliną w dawce 3x2tabl czyli podobnej jak przy BB (2x3tabl ),leczenie trwało 1,5 roku i wówczas nie stosowałam żadnej diety- nie miałam ani odrobiny objawów grzyba. Nawet najmniejszego nalotu na języku. Owszem zalecono mi probiotyki doustne i dopochwowe wraz z lekami osłaniającymi wątrobę i żołądek. Jak to sie ma do naszej diety i do tego,że niektórzy przez całe leczenie mają nalot na języku? U mnie nalot ustępuje jak włączam większą ilość węglowodanów.Zaczynam mieć coraz więcej wątpliwości. Będę stosować tę naszą cud dietę ale chyba zacznę trochę ją wzbogacać o nowe produkty. Na razie wprowadziłam ziemniaki i pomidory poczekam z 3 tygodnie a póżniej zobaczymy.
Marzec 2 wizyty u 2 lekarzy ILADS
Zmiana lekarza marzec 2010
Nowy zestaw od kilku dni( niestety pamięć mnie zawodzi i nie wiem jak długo biorę poniżej wymienione leki a notesu też nie mogę znaleźć)
tetra 2x3 tabl
azitro 500 co drugi dzień
.............................................
tini w pulsach 10 dni i 20 przerwy- na razie nie biorę
aktualne objawy:
brak zaburzeń równowagi,
bóle stawów
dzwonienie w uszach
rozdrażnienie- mniejsze
problemy z pamięcią i nauką,koncentracją
ustepują problemy z pisaniem(przelaniem myśli na papier)
brak problemów ze spaniem
ustapiło puchnięcie dłoni
ogólnie czuję sie silniejsza
Od kilku dni temperatura 37,2 a wrażenie jakby było 39,0 - nie wiem czy to przeziębienie czy nawrót BB (ból gardła, zadyma z zatokami) ale wolę to od zaburzeń równowagi bo mogę wyjśc z domu i mimo podwyższonej temper. i tak jestem silniejsza niż w styczniu czy w lutym.
Co dziwne na zestawie doxy, azitro i tini bez cipronexu( nie zdążyłam włączyć chinolonów z powodu domniemanego grzyba)najpierw zmalał a pózniej urósł mi guzek na szyi który mam od wielu lat ( aktualnie ma ok 2,5 cm ) zaczęły tez pojawiać się inne dziwne guzki na moim ciele (wielkość ziarna grochu)- stale rosną. Zaczynam myśleć o innych niż mykoplazma czy chlamydia koinfekcjach. Obym się myliła.
To by było na tyle.
Pozdrawiam Wszystkich Ciepło
Aga
Troszkę chaosu wkradło się w mój post wybaczcie ale pisanie ostatnio nie idzie mi najlepiej.
Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
A.