CHCEMY POMAGAĆ NASZYM BLISKIM

CHCEMY POMAGAĆ NASZYM BLISKIM

Postprzez horton » Śro Lip 27, 2011 4:06 pm

Witajcie,
jestem na forum nowa. Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek dla wszystkich chorych na borka i ich rodzin. Zakładam go, szczerze mówiąc w pewnej desperacji. Choć staram się jak mogę, nie bardzo wychodzi mi wspieranie męża w chorobie. Napiszcie proszę, jak pomagać??? Zrobiłam już wiele, ale chyba ciągle za mało. Czasami nie rozumiem tej choroby. Może tu uda mi się dowiedzieć więcej? Proszę !
horton

Re: CHCEMY POMAGAĆ NASZYM BLISKIM

Postprzez Prezes Fundacji » Śro Lip 27, 2011 4:43 pm

Super pomysł z tym wątkiem!
Fundacja BARTEK na Rzecz Osób z Boreliozą i Innymi Chorobami Odkleszczowymi: http://www.fundacja-bartek.pl
Prezes Fundacji

Postprzez horton » Śro Sie 10, 2011 12:30 am

Od kilkunastu dni zaglądam na stronę i , prócz jednej zachęcającej odpowiedzi od Prezesa Fundacji, nie ma reakcji. Kochani,oczywiście mogliście odebrać mój wpis jak głos wołającego na puszczy, ale zapewniam, nie to było moim celem. Zwracam się do wszystkich chorych na borka, ale także waszych rodzin. Powiedzcie proszę, podzielcie się doświadczeniem. To naprawdę ważne, jak Was wspierać???. Obłożnie chorego pielęgnujemy, osoby z chorobą psychiczna staramy się zrozumieć. Borek, mam wrażenie, czasem zabiera osobowość, charakter, zmienia człowieka. Nagle stajecie się zupełnie nowym KIMŚ? to często bywa trudne do zaakceptowania, czy to możliwe...???
horton

Postprzez Bechira » Śro Mar 07, 2012 1:06 pm

Borek kojarzy mi się z zagajnikiem.
A może zamiast samych ogólników, jakieś konkretne problemy, konkretne pytania?
Napisz coś o sobie, o chorym, jak mu pomagasz, czego nie rozumiesz itd.
Nie gniewaj się, ale Twój post nie zachęca do dialogu.
Wydaje mi się, że jeśli napiszesz coś od siebie to uzyskasz oczekiwane wsparcie.
Bechira
Awatar użytkownika
Bechira

Postprzez sznureczek » Wto Kwi 17, 2012 10:51 am

Również chętnie dowiedziałabym się więcej na temat tej choroby, może autorka wątku mogłaby coś więcej na ten temat napisać, skąd się wzięła ta choroba u niej jak z nią walczyć?
sznureczek

Postprzez rycerz » Wto Kwi 17, 2012 9:12 pm

horton napisał(a):Borek, mam wrażenie, czasem zabiera osobowość, charakter, zmienia człowieka. Nagle stajecie się zupełnie nowym KIMŚ? to często bywa trudne do zaakceptowania, czy to możliwe...???

Oj tak, swieta prawda. Na pewno trzeba przymykać oko na humory i wahania nastroju osoby chorej.
Awatar użytkownika
rycerz

Postprzez sznureczek » Śro Kwi 18, 2012 9:51 am

życie z każdym chorym jest ciężkie, nie ważne z jaką chorobą, trzeba pamiętać że nam jest ciężko ale tej chorej osobie jeszcze bardziej
sznureczek

Wróć do Dom, rodzina, praca

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości