Cześć :)

Czyli o tym, jak przebiega nasze leczenie Tutaj możecie spisywać swoje historie

Cześć :)

Postprzez Cayenne » Nie Gru 12, 2010 2:52 am

Stawiam pierwsze nieśmiałe kroki na tym forum i uczę się po nim poruszać.Fajnie,że ono istnieje.Człowiek czuje się odrobinę mniej samotny w nieszczęściu (chociaż jak można mówić o samotności z taką ilością "przyjaciół" we krwi xD).Kiedy czytałam Wasze historie wyszło na to,że ze mną choroba obeszła się bardzo łaskawie (albo miałam dużo szczęścia-sama nie wiem).

U mnie było tak,że od 8 lat bolały mnie kolana.Ale nieregularnie.Koleżaneczki mojej matki z pracy nagadały jej,że to borelioza..Zrobiłam test.Okazało się,że w kolanach to się łuszczy chrząstka.Ale wynik był pozytywny.IgM-211,61.IgG na szczęście 5,25.6 tygodni na Unidox Solutab.Nie wiem,czy tych przeciwciał jest dużo,czy mało.Nie rozumiem tej choroby i postaram się od Was o niej uczyć.Czekam na wizytę u specjalisty.
A tak poza tym-po wynikach miałam lekkiego doła,ale się pozbierałam.Powiedzcie mi tylko proszę,jak to będzie z założeniem rodziny,ewentualnym dzieckiem?Jakie są szanse,że się ode mnie zarazi?
Cayenne

Re: Cześć :)

Postprzez Cayenne » Nie Gru 12, 2010 2:59 am

zapomniałam dodać-nie wiem jakiej klasy to były testy-poszłam po prostu do laboratorium analitycznego i poprosiłam o zbadanie krwi.Jednostki to RU/ml,cokolwiek oznacza RU.Czy jest szansa,że jednak antybiotyk byl zbędny i wcale nie mam boreliozy?Co z tym dalej robić (poza czekaniem na wizytę)?
Cayenne

Re: Cześć :)

Postprzez Jagoda » Nie Gru 12, 2010 11:36 am

Cześć :) witam nową osobę na forum.
Test który robiłaś to był zapewne Western Blot albo ELISA. Wynik IgG oznacza kontakt z wirusem boreliozy kiedyś w przeszłości, wynik igM wskazuje na aktywną chorobę teraz. Pozytywny wynik igM oznacza, że niestety u Ciebie to właśnie borelioza. Ale nie przejmuj się, jeśli trafisz do specjalisty to on rozpocznie leczenie i będzie wszystko ok :) sam unidox nie wystarczy do leczenia boreliozy, potrzebny jest jeszcze drugi antybiotyk, który rozbije cysty w których chowają się wirusy (metronidazol albo tinidazol), a więc teraz pozostaje Ci jedynie czekać na wizytę u specjalisty.
Awatar użytkownika
Jagoda

Miejscowość: Warszawa

Wróć do Co u nas?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości