dieta wątrobowa

Czyli co jeść, żeby nie nabawić się grzybicy Dyskusje, porady i przepisy

Re: dieta wątrobowa

Postprzez Lula Lu » 17 Lis 2009, o 12:39

Aditu, poza pieczywem (jem razowe na zakwasie) dieta moja wygląda podobnie jak Twoja. Nie mam co tu za bardzo zmieniać poza eliminacją cebuli, czosnku kapusty i wzdymających fasolek. Ale widać, ze pomimo wszystko moja wątroba i tak nieźle daje sobie radę. 8 miesięcy antybiotyków i pierwsze problemy, jak się okazuje nieznaczne.

Greta, jak wyniki mi się zaczną pogarszać, to podpytam lekarzy o te leki (sądzę że są na receptę?) i wtedy zacznę się matrwić. W przyszłym tygodniu pójdę na badania.

Dzięki za uspokojenie :)
Lula Lu

Postprzez Greta » 17 Lis 2009, o 19:51

Proszę bardzo :) Oba specyfiki są bez recepty. Jeśli wątróbka będzie się buntować, to warto się z nimi zaprzyjaźnić ;) na cały okres leczenia boreliozy.
Awatar użytkownika
Greta

Postprzez emisia21 » 1 Lut 2010, o 13:55

Fasolki nasze zamień na fasolkę adzuki lub na skiełkowaną mung, dostarczysz organizmowi więcej białka - nie można przy niemal całkowitej rezygnacji z mięsa niedostarczać organizmowi białka, masło zwykłe zamień na masło ghee - można zrobić samemu.
Dobrze działa również olej lniany - 1,2 łyżki dziennie (uwaga na krótki termin ważności), do chleba można dodać mąki lnianej (15% mąki ogólnie) osłoni układ pokarmowy, jeśli do czegokolwiek używasz oleju rafinowanego - odstaw, najlepiej zamień na naturalny tłuszcz kokosowy, w niedużych ilościach.
Dobrze działają na wątrobę pokarmy zawierajęce dużo chlorofilu - jarmuż, pietruszka, i w niedużych ilościach algi (spirulina)
emisia21

Postprzez Lula Lu » 1 Lut 2010, o 22:27

Emisia, dzięki, chociaż w moim przypadku jest to już niekonieczne. Próby wątrobowe idealne. Od jakiegoś czasu przeszłam też na kuchnię pięciu przemian. Dużo wcześniej miałam z nią do czynienia, ale dopiero teraz doceniam jej zbawienne efekty :)
Lula Lu

Postprzez emisia21 » 4 Lut 2010, o 19:28

Bardzo się cieszę :)) że czujesz się dobrze, kuchnia pięciu przemian jest ok ale ja stosuję ją trochę okrojoną, z prostej przyczyny - a mianowicie uwarunkowania geograficznego i grupy krwi. Dodatkowo nie kupuję drobiu i żadnych wędlin drobiowych - tylko taki biegający samopas po placu jest ok.
emisia21

Poprzednia

Wróć do Dieta

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości