Konto na Gmailu

Konto na Gmailu

Postprzez Krętka » Wto Wrz 15, 2009 1:23 pm

Konto mailowe na Gmailu- fajna rzecz... Można sobie wszystko ładnie i sprawnie zorganizować. Itp. Itd...

Ale mam problem, z którym nie wiem, co mam zrobić. Chodzi o kierowanie do SPAMU maili od innych użytkowników Gmaila... Przy czym chodzi tu nie tylko o nowych, od których otrzymuję pierwszego maila, ale także od tych, z którymi miałam już wcześniej kontakt mailowy. Do SPAMU trafiają maile, jeśli nie są odpowiedzią na mój, tzn. nie była użyta opcja "Odpowiedz" lub "Prześlij dalej". Przy czym zauważyłam, że tam trafiają maile od osób, których adres zawiera kombinację imienia i nazwiska, oddzielone kropką:

imię.nazwisko@gmail.com

Do SPAMU zaglądam więc od czasu do czasu- własnie po to, by wyłapać takie "perełki". Niestety, przegapiłam dwa maile- bardzo ważne, z połowy lipca :/ Maile wymagały szybkiej odpowiedzi...

Czy ktoś zna sposób, aby Gmaila jakoś ucywilizować i aby wreszcie rozpoznawał swego?
Minocyklina 2 x 100 (od 9.X), Tavanic 1 x 500 (od 22.X)
Awatar użytkownika
Krętka

Re: Konto na Gmailu

Postprzez kotfryc » Nie Wrz 27, 2009 12:27 pm

No cóż taki schemat :
imię.nazwisko@gmail.com
jest często używany przez spamerów, dlatego Gmail wywala to do spamu.
Jak się wejdzie w dział spam, w konkretną wiadomość to powinien być gdzieś znacznik "to nie jest spam" - trzeba go odznaczyć przy konkretnych wiadomościach i mieć nadzieję że się to nie powtórzy.

Szczerze mówiąc o ile Gmail jest b. dobry nie uważam go za profesjonalne rozwiązanie :roll: sam mam zamiar w przyszłości odejść od Gmaila, jednak odwlekam to... Powodem jest moje lenistwo.

Wszystko czego nam trzeba żeby mieć profesjonalną skrzynkę pocztową to serwer, domena i komputer. Wtedy nasz komputer obsługuje taką skrzynkę. Jeśli znajdą się zainteresowani mogę szerzej to opisać.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kotfryc
Administrator

Wróć do Pogaduchy niekoniecznie na temat

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości