Pierwszy herx?

Re: Pierwszy herx?

Postprzez migotka » Nie Lis 29, 2009 6:04 pm

Ale trudno nazwać moje objawy przeziębieniem. Po pulsie tini zawsze następnego dnia budzę się cała strasznie obolała, po kilku godzinach to znika, a żadne przeziębienie się nie rozwija.
Właściwie już miw szystko jedno. Mam wrażenie, że te leki jeszcze pogarszają moją chorobę. Nie wiem, już nie mam siły. Wysiadam.

Pytałam się doktora i mówił, że powinno wystarczyć.
migotka

Miejscowość: Wielkopolska

Postprzez Lula Lu » Pon Lis 30, 2009 2:19 pm

Migotka, to taki paradoks leczenia boreliozy: pogorszenie = polepszenie.

Martwe krętki wydzielają do organizmu neurotoksynę (bardzo podobną do jadu kiełbasianego!) i zatruwają go. Czyli jak czujemy się gorzej i bardzo źle, to znaczy, że antybiotyki działają. Trzeba usunąć toksyny z organizmu. Właśnie, jak?
Lula Lu

Postprzez migotka » Wto Gru 01, 2009 12:53 am

Brak antybiotykó, lekarz mnie olewa...No, to zostałąm ebz leczenia i z objawami. Super...
migotka

Miejscowość: Wielkopolska

Postprzez TomaszK » Pią Maj 18, 2012 1:41 pm

Myślę że raczej jest to mało prawdopodobne, że to przeziębienie gdyż będąc na na takiej ilości antybiotyków przeziębienie na starcie jest likwidowane.
Może to jest tylko moje indywidualne spostrzeżenie ale osobiscie nie miałem nawet początków przeziębienia podczas antybiotykoterapi.
TomaszK

Postprzez TomaszK » Pią Maj 18, 2012 1:50 pm

Zapomnialem wtrącić zdanie o lekażu.
Naprawdę nie ma sensu żebyś przekonywała lekaża do racji ILADS, najprawdopodobniej i tak go nie przekonasz a stracisz cenny czas.
Najlepiej gdybyś znalazla w swojej okolicy lekaża z doświadczeniem w leczeniu boreliozy (napisz do borelioza.org i poproś o liste lekaży leczących według ILADS, gdyż jak ktoś nie ma doswiadczenia (nawet jeżeli uda Ci się przekonać lekaża do ILADS) to przepisze ci antybiotyki ale nie pokieruje leczenia w którym pojawia się duzo rożnych zmiennych
TomaszK

Poprzednia

Wróć do Herxy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości