Pierwszy herx?

Pierwszy herx?

Postprzez migotka » 16 Lis 2009, o 18:30

Przedwczoraj wzięłam pierwszą dawkę antybiotyku, dziś kolejną. Na początku ból mięśni, od wczorajszego wieczora tak silne zawroty głowy, że ledwo stoję na nogach... Mdłości, osłabienie. Czyżby Pan Herx zawitał? :D
migotka

Miejscowość: Wielkopolska

Re: Pierwszy herx?

Postprzez Krętka » 19 Lis 2009, o 23:11

Herx to zdecydowane pogorszenie ;) Niewielkie chyba trudno nazwać herxem :)
Nudności mogą być po leku- o ile pamiętam bierzesz azitro, a ten daje popalić w ten sposób właśnie ;)
Minocyklina 2 x 100 (od 9.X), Tavanic 1 x 500 (od 22.X)
Awatar użytkownika
Krętka

Postprzez migotka » 20 Lis 2009, o 00:21

Hmm, tylko czy mogę poczuć zdecydowane pogorszenie po dawce antybiotyków branej raz na dwa dni? W Stowarzyszeniu napisano mi, że słaby ten abax. Zdecydowanie z nóg powaliły mnie zawroty głowy i ból mięśni rąk, potem siiilna biegunka. Tak to żyję. :D
migotka

Postprzez migotka » 22 Lis 2009, o 21:43

Wzięłam dziś sobie antybiotyki i... Najpierw jakieś duszności, silne kłucie w sercu, teraz chyba temperaturę dostałam, łeb mnie boli i najchętniej poszłabym już do łóżka. I wciąż to myślenie - herx, nie herx? :?
Moje pytania się skończą, kiedy dostanę wynik badania moczu od dr Wielkoszyńskiego. Wynik na papierze będzie łatwiej przyjąć i walczyć. Na razie mimo rumienia mam wątpliwe wyniki i stąd ciągle pytam i Was męczę. :)
migotka

Postprzez Krętka » 22 Lis 2009, o 22:32

No cóż, wątpliwości zawsze pozostaną- nawet, jeśli papier dostaniesz z pozytywnym wynikiem.
Nie wiem, czy to herx; może podłapałaś jakiegoś wirusa?
Awatar użytkownika
Krętka

Postprzez migotka » 23 Lis 2009, o 00:20

Myślę, że jeśli dostanę papier z pozytywem, to będę już pewna... Na razie jestem pewna tylko charakterystycznego rumienia i wystąpienia wszelkich objawów dwa tygodnie po zniknięciu rumienia. To włąściwie powinno mnie przekonań. :) Ale chciałabym tego plusa na papierze., a zWB wynika tylko dodatni p41.
Temperatura przeszła po godzinie. Nie rozumiem. Mam takie napady gorszego samopoczucia, naprzemienne objawy. Ostatnio mam problemy z ciężarem w klatce piersiowej...Znów się zaczyna. :?
migotka

Postprzez migotka » 25 Lis 2009, o 11:22

Proszę Was o radę...Czy z herxem wiąże się podwyżoszna temperatura i ból głowy? Ja dziś wstaję, patrzę, 37,1, a nie mam ani bólu gardłai jai kaszlu...Lekki katar zaledwie. I serce wali jak szalone. :cry:
migotka

Postprzez Krętka » 25 Lis 2009, o 12:30

Ból głowy, podwyższona temperatura- tak, to może być herx...
Ale ten katar może świadczyć raczej o wirusie. Tym bardziej przy tam małej dawce antybiotyku...
Awatar użytkownika
Krętka

Postprzez migotka » 25 Lis 2009, o 20:48

Właśnie, jest mała... Mam nadzieję, że wystarczająca do wykrycia przeciwiał Bb w moczu, bo wczoraj wysłałam próbki do dr Wielkoszyńskiego. Katar już przeszedł, a rozbicie i lekko podwyższona temperatura jest nadal. Te objawy znikają, pojawiają się, ciągle to nowe. Z perspektywy czasu mogę przyznać, że po antybiotykach czuję pogorszenie. Objawia się to różnie, zawrotami głowy, kłuciem serca, zmęczeniem, temperaturą (jak dziś), biegunką. Wciąż inaczej, ale gorzej. A teraz coś mnie w szyi uciska, straszne uczucie.
migotka

Postprzez Krętka » 26 Lis 2009, o 20:33

Migotko, myślę, że trudno w Twojej sytuacji te pogorszenia brać za herxa... Poczekajmy co będzie, jak minie Ci już zupełnie przeziębienie ;)

Dr Wielkoszyński chyba gdzieś opisywał protokół postępowania przed pobraniem moczu na antygeny krętkowe- może u niego na stronie?
Awatar użytkownika
Krętka

Następna

Wróć do Herxy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości