Witajcie,
od miesiaca jestem na diecie ale mam pewnwe watpliwosci. Ostatnio przeczytalam, ze pewne produkty nalezy spozywac oddzielnie co oznaczaloby wedle tej zasady, ze zle komponuje swoje posilki.
Na obiad zawsze jadam jakas kasze (jaglniana/ jeczmienna/ gryczana) lub zytni makaron plus rybka lub piers kury oraz porcje swiezej salatki lub warzywa pieczone w piekarniku.
Z artykulu ktory wpadl mi w rece wynika, ze kasz i mies nie nalezy mieszac ale spozywac np. z suroweczka czyli np rybka plus surowka, kurka plus surownak, kasza plus surowka.
Na sniadanie jem codziennie platki owsiane na wodzie. Czy mozna je jesc codziennie bo wyczytalam, ze nie nalezy ich spozywac zbyt czesto.
Ostatnio zaczelam je slodzic slodzikiem naturalnym Stevia. Mozna czy nie mozna????
A i jeszcze jedno... chlebek kupny na zakwasie pumpernikiel. Niestety na opakowaniu widnieje cukier czy tez syrop glukozowy ale ile jego jest? W Wasie jak nie ma drozdzy to jest cukier. Jadlam Wase sport zytnia ale okazalo sie ze i ona ma drozdze.
Rozwiejcie prosze moje watpliwosci