Wątek Ibipatrii

Czyli o tym, jak przebiega nasze leczenie Tutaj możecie spisywać swoje historie

Re: Wątek Ibipatrii

Postprzez ibipatria » Czw Lip 01, 2010 11:47 am

joa63 to ci kurde flukonazol twoim przyjacielem został! łech..
zauważyłam jeszcze jeden objaw po flukonazolu: problem z zasypianiem, wogóle zaczełam źle spać, budze się w nocy po kilka razy....miałaś tak?
dani zazdroszczę tego że nie masz grzybka:)) słyszałam że sa osoby które wogóle nie maja grzybicy pomimo brania przez długi okres antybiotyków.
u mnie w zasadzie też nie jest źle, język minimalnie obłożony, a na dól biore raz w miesiący clotrimazolum w globulkach i jakoś idzie:D
a co do humoru to tak zawsze dopisuje nawet kiedy ledwo żyję, uśmiech na twarzy gości - tak mi łatwiej - grunt to pozytywne myślenie!!
narazie mam odruch wymiotny jak patrzę na garść lekarstw w dłoni, które mam połknąć....łech....
to zdrówko!!
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez ines108 » Czw Lip 01, 2010 10:01 pm

Odkad odstawiłam tawanic (już mialam problemy z poruszaniem się) to wydaje mi sie że tak mało tabletek biorę :D Przyzwyczaiłam się że co trochę muszę cos łyknąc a jak 2 pory mi odpadły to normalnie luz się zrobił ;) Zobaczysz za jakiś czas tak sie przyzwyczaisz że to bedzie formalnosc . :lol:
Awatar użytkownika
ines108

Postprzez ibipatria » Pią Lip 02, 2010 11:07 am

ano mam nadzieje...
narazie co chwila coś łykam, łech....mam nadzieje że do końca tego roku się jakoś z tego wyliże.
waga -5 kg!!
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez joa63 » Sob Lip 03, 2010 11:20 pm

Ja też schudłam znacznie.Nie ważę się,bo to nie ma dla mnie dużego znaczenia.Widzę natomiast po ciuchach,bo letnie rzeczy z ubiegłego lata są za szerokie.To dobry powód ,żeby sobie coś dokupić.Już się ciesze.
Natomiast co do budzenia się w nocy ,to może być objaw borelki a nie zażywanych leków.Ja długo przed leczeniem ,budziłam się w nocy i nie mogłam zasnąć.W czasie rozpoczynającego się ostatniego rzutu choroby ,nie sypiałam prawie wcale.Przez ból.Mrowienia.Potem pieczenia i wiele innych dolegliwości.
Teraz zdarza mi się przespać noc z jednym przebudzenie i to jest sukces.Nie znaczy to ,że tak jest codziennie.
Bywa różnie ,ale się nie poddaje.
I tego samego tobie życzę.Pozdrawiam serdecznie.
blo,cpn,jers,myco,prawdopodobnie seronegatywna bb-leczenie nieprzerwanie od stycznia 2010.
Ogólnie znaczna poprawa.
joa63

Postprzez dani » Nie Lip 18, 2010 12:08 pm

Hej Ibipatria, co tam u Ciebie. Jak tam po tym fluconazolu ? Czy dalej tak zle ? Ja tez mam brac go pomimo, ze nie mam objawow grzybicy no ale decyzja lekarza. Boje sie ze bede sie jescze gorzej po nim czula niz czuje sie teraz a teraz czuje sie nadal bardzo zle. Karkirm nie moge ruszyc.
Napisz czy jakos dajesz rade. Czy moze troche czujesz sie lepiej ?
Buziaki.
dani

Postprzez ibipatria » Nie Sie 01, 2010 12:56 am

Hej Dziewczyny!
Brałam dwa tygodnie flukonazol + nystatyne, bóle głowy, kłopoty z zaśnięciem...po tygodniu przeszło..
zmailowałam się z lekarką i napisała mi że po flukonazolu bardzo często wystepują herxy, ze pewnie mnie złapało...
teraz sa bóle głowy....nie ciekawie, bo musze brać proszki żeby przeszło.
we wtorek jade do krakowa, zobaczymy. na pewno się odezwę.
a jak u was? joa63 i dani? jak sie czujecie?
pozdrawiam i nie życze herksów ;)
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez joa63 » Nie Sie 01, 2010 12:22 pm

Jestem w środku pulsu merto.Zauważyłam,że rzadziej piecze mnie szyja.Hormony OK,za to przeciwciała tarczycowe-masakra.(polecono mi nowego endo,wizyta 22.02.2011-brak słów).Dwa tygodnie temu zaczęłam rehabilitację kręgosłupa i stawów.Teoria mojego lekarza rehabilitacji u mnie się sprawdza,po zabiegach jest lepiej,ale po" wyganianiu" bakterii z poszczególnych odcinków kręgosłupa bóle,a potem herxy niezłe.Obecnie najbardziej piecze wzdłuż całego nerwu kulszowego nogi prawej(ledwo siedzę).Pociesza mnie to,że od takiego bólu zaczął się u mnie stawowy rzut boreliozy.Może będzie lepiej. . .
Czego i Tobie życzę.
Pozdrawiam Joa.
blo,cpn,jers,myco,prawdopodobnie seronegatywna bb-leczenie nieprzerwanie od stycznia 2010.
Ogólnie znaczna poprawa.
joa63

Postprzez Prezes Fundacji » Nie Sie 08, 2010 5:11 pm

Pół roku oczekiwania na wizytę u endo??
Tak się zastanawiam, jak by to było, gdyby Polacy korzystali tylko z państwowej służby zdrowia.... Pewnie termin wypadłby nie za pół roku, a za dwa i pół.
Masz przeciwciała- masz problem tarczycowy. Dobry lekarz postawi Cie na nogi ;)
Fundacja BARTEK na Rzecz Osób z Boreliozą i Innymi Chorobami Odkleszczowymi: http://www.fundacja-bartek.pl
Prezes Fundacji

Postprzez joa63 » Nie Sie 08, 2010 9:29 pm

Do Pani Prezes.
Dziękuję za słowa otuchy.Tez mam nadzieję,że ten endo będzie trochę mądrzejszy od pozostałych.
To,że mam problem tarczycowy to wiem od dawna.Obecnie po dwóch miesiącach w nadczynności,tarczyca szaleje mniej.Hormony też OK.Cały czas,mam wrażenie że te moje okresy nadczynności mają związek z odkleszczówkami(bb,blo,jersinia).Od dwóch dni ,po pulsie metro szyja nie piecze wcale i śpie jak suseł całą noc.
Dużo czytam i wiem,że procesu autoimmunologicznego nie da się odwrócic,ale może chociaż zahamować?
Sama już nie wiem,co o tym myśleć.Mój lekarz ILADS twierdzi,że ma pacjenta u którego po abx zniknęło Hashimoto.
Pozdrawiam.
Ogólnie znaczna poprawa.
joa63

Postprzez Prezes Fundacji » Pią Sie 13, 2010 2:01 pm

Hormony też OK

A możesz wpisać wyniki?

Cały czas,mam wrażenie że te moje okresy nadczynności mają związek z odkleszczówkami(bb,blo,jersinia)

Mój lekarz ILADS twierdzi,że ma pacjenta u którego po abx zniknęło Hashimoto

W niektórych opracowaniach (nie ILADSowskich) wskazywane są zakażenia, w których mogą być obecne przeciwciała (nie tylko przeciwtarczycowe, ale tez np. ANA); poza tym u wielu osób z boreliozą pojawiają się własnie przeciwciała p/tarczycowe- jak np. u Dani. Może to zbieg okoliczności, a może jednak skutek infekcji. W każdym razie jeśli już wychodzą w badaniach nieprawidłowości, a do tego są objawy (które jednak pasują również do Bb), to trzeba podjąć leczenie tarczycy, bo może się okazać, że objawy nie były z powodu Bb, ale własnie z powodu np. Hashimoto. Albo mogły być dodatkiem do objawów Bb i wprowadzenie leczenia poprawi stan chorego, złagodzi objawy czy niektóre z nich zanikną.

Życzę trafienia na dobrego endokrynologa :)

Pozdrawiam
Fundacja BARTEK na Rzecz Osób z Boreliozą i Innymi Chorobami Odkleszczowymi: http://www.fundacja-bartek.pl
Prezes Fundacji

PoprzedniaNastępna

Wróć do Co u nas?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości