Wątek Ibipatrii

Czyli o tym, jak przebiega nasze leczenie Tutaj możecie spisywać swoje historie

Re: Wątek Ibipatrii

Postprzez ibipatria » Pią Sie 13, 2010 5:18 pm

witajcie,

lekarka zmieniła mi leki: rolicyn, biseptol.
braliście je? jakies skutki uboczne?
dajcie znak, buziaki
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez Prezes Fundacji » Sob Sie 14, 2010 12:36 am

Czyli korzysta z doświadczeń Szwajcarów. Oni zauważyli na tym zestawie spektakularne poprawy. Niektórzy jednak byli zdania, że gdy jest taka poprawa na tym zestawie, to dominuje bartonelloza, bo wg nich biseptol raczej średnio działa na Bb.
Skutki uboczne? U niektórych biseptol bardzo źle działa na wątrobę, więc trzeba pilnować wspomagaczy, no i badań kontrolnych. Mój syn po kilku dniach stosowania Baktrimu dostał reakcji alergicznej (brałam pod uwagę szpital), więc musiałam z niego zrezygnować.
A w jakich dawkach masz roxy i biseptol?
Fundacja BARTEK na Rzecz Osób z Boreliozą i Innymi Chorobami Odkleszczowymi: http://www.fundacja-bartek.pl
Prezes Fundacji

Postprzez ibipatria » Sob Sie 14, 2010 10:55 am

rolicyn 2x2, biseptol 2x2.
przy robieniu koinfekcji nie wyszła mi bartenolloza, ale to i tak nie jest pewnik.
lekarka powiedziała że to bardziej u mnie neuroborelioza, i ten zestaw bedzie świetny!
zaczynam brać od jutra, narazie kończe zamurek z klabaxem i virezytka.
dam znać jak zareagowałam, pozdrowionka
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez Prezes Fundacji » Pon Sie 16, 2010 12:59 pm

Jeśli przeżyłaś klabax, to tym bardziej i ten zestaw ;)
Dawki masz takie, jak wynikało z doświadczeń Szwajcarów.
No i mam nadzieję, że napiszesz tu szybko o spektakularnej poprawie, bo taka na nim najczęściej występuje :)
Fundacja BARTEK na Rzecz Osób z Boreliozą i Innymi Chorobami Odkleszczowymi: http://www.fundacja-bartek.pl
Prezes Fundacji

Postprzez ibipatria » Wto Sie 17, 2010 12:46 pm

joł brothers & sistars borellia!!!
no więc tak, połknąć biseptolu nie mogę bo grzęźnie mi w gardle i tak szybko się rozpuszcza w zetknięciu ze śliną, że mam odruch wymiotny..... gorzkie cholerstwo......a roxy - narazie nie zauważyłam niczego niepokojącego. całkiem nieźle się czuje....hmm...nawet całkiem całkiem....super!!
dani, joa a jak wy sie czujecie??
pozdrowionka
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez joa63 » Wto Sie 17, 2010 5:55 pm

Ciesze się,że na nowym zestawie czujesz się super.Tak trzymać!!!

U mnie też nowy zestaw i masakra,do starych bólów Cipro dołożyło mi wybudzające ,silne kłucia pięt.
Tak więc wiem już,że to "draństwo" opanowało mój organizm od stóp do głowy.
Reakcja na Cipro jest znowu zwalająca z nóg.U mnie wszystkie dotychczasowe zastawy abx-ów działają w ten sposób.Z jednej strony to dobrze,bo chyba tłuką bakterie,ale mam już czasami dość.Przydałby się znowu chociaż jeden dzień bez bólu.Cały czas mam nadzieję,że się pojawi wkrótce.

Pozdrawiam gorąco.
blo,cpn,jers,myco,prawdopodobnie seronegatywna bb-leczenie nieprzerwanie od stycznia 2010.
Ogólnie znaczna poprawa.
joa63

Postprzez ibipatria » Wto Sie 17, 2010 10:42 pm

uła.... to konkretnie joa! mnie czasami też pieta zaboli, tak ukuje jak by mi ktoś szpile po sam koniuszek wsadził, ale zaraz mija, rzadko sie to zdarza ale zdarza.
dzisiaj zaobserwowałam że mam lekkie zawroty głowy, chwilowy helikopter, tak mna zakreciło że o mały włos bym upadła ale dzieci trzymały mnie za rece i spionizowały.
czy to roxy czy biseptol tak działa....." przed użyciem zapoznaj sie z treścia ulotki dołączonej do opakowania badź skosultuj się z lekarzem lub farmaceutą....." chyba nie przeczytałam:D
joa ja jakoś mam zakodowane w głowie, że im gorzej sie czuje tym lepiej....anabole rozwalają naszego "wąglika - krętka" :DD.
ostatnio się rozpłakałam jak miałam łyknąć kolejna dawkę kochanych pigułeczek, pomyślałam sobie ile jeszcze...rok...dwa lata....ale biore bo wierze że wyjde z tego choróbska...
przesyłam pozytywną energię dla stópek!!!
cmok cmok
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez ibipatria » Śro Sie 18, 2010 4:49 pm

no i lipa, przestałam brać roxy, mam takie helikoptery że na nogach ustać nie mogę....błędnik mój szaleje na maxa... jest jakiś odpowiednik rolicynu, który nie ma tak poważnych skutków ubocznych??
w nocy nie mogłam spać bo miałam wrażenie, że wyszłam z ciała - pomyślicie że potrzebuję psychiatry ale w głowie helikopter taki jakbym wypiła litr wódki, ciało zaniemogło, wysyłałam sygnały z mózgu do poszczególnych części mojego ciała i z ledwością, musiałam się dobrze nawysilać żeby ruszyć reka czy nogą....szok.....potem zasnełam a jak się obudziłam wszystko było ok....doszłam do wniosku że lepiej to przespać niż się męczyć i zastanawiać czy jutro jeszcze ruszę nogą...
dzisiaj ruszam ale bez roxy - czekam na wiadomość od lekarki co robić dalej....
łech.......pozdrowienia z zimnej stolicy
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez Prezes Fundacji » Czw Sie 19, 2010 4:50 pm

Z tego, co kojarzę, to makrolidy mogą powodować zawroty głowy. No a Twoja dawka jest solida :)
Przebywasz w stolicy tylko chwilowo, czy tam mieszkasz? Będziesz na zjeździe chorych?
Prezes Fundacji

Postprzez ibipatria » Czw Sie 19, 2010 6:58 pm

Mieszkam w stolicy a na zjazd niestety nie zdarze bo wracam z wakacji w sobotę 28.08 a z tego co czytałam na stronie internetowej stowarzyszenia to w niedziele ludzie beda sie rozjezdzac już do domów, szkoda ale mam nadzieje że na forum przeczytam sprawozdanie ze zjazdu.
zmniejszyłam sobie dawkę rolicynu o pół, zobaczymy.....
pozdrowionka
Awatar użytkownika
ibipatria

PoprzedniaNastępna

Wróć do Co u nas?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości