Wątek Dani

Czyli o tym, jak przebiega nasze leczenie Tutaj możecie spisywać swoje historie

Re: Wątek Dani

Postprzez elka » Nie Lip 25, 2010 7:09 pm

Dani, kiedy czytam Twoje wątki to tak ,jakbym czytała swój życiorys.Wszystko jest bardzo podobne,nawet to że również jestem po operacji kręgosłupa,leczę się u dr Piotra.
elka

Postprzez dani » Wto Lip 27, 2010 12:23 am

Dzieki wszystkim, ktorzy chca mi pomoc i dziela sie swoimi doswiadczeniami.

Do Elki. Mozesz cos wiecej napisac o sobie. Od kiedy sie leczysz, jak dlugo jestes chora na borelioze i jak wyglada sprawa na dzien dzisiejszy.

Obiecali ze jureo bede miala wszystkie badania, ktore zrobilam ostatnio. Mam tez zreszta USG tarczycy ktore zrobilam powtornie na Brzeskiej. Jest "troche" inne niz poprzednie. Ciekawa jestem wynikow badan. Jak tylko bede je miala odezwe sie.
A poki co u mnie bez zmian na lepsze, bo na gorsze tak zmiany sa. Biodro i w pachwinie boli mnie tak, ze juz ktoras noc z kolei mam z glowy. Nie spie do 4-5 nad ranem. Boli zwlaszcza jak sie poloze spac.
Moja ginekolozka przepisala mi Milgamme N. Dzisiaj wzielam juz piaty zastrzyk. Zalatwilam juz nastepne piec. Wezme razem dziesiec i pozniej doustnie na miesiac tez Milgamme. Nie wiem czy to cos pomoze ale trudno. Juz sama nie wiem co mam robic zeby mi sie poprawilo. W sumie te zastrzyki raczej mi nie zaszkodza a moz etroche chociaz pomoga.
Jutro sie odezwe.
Dzieki jeszcze raz wszystkim ze wspieracie mnie.
Zycze zdrowia.
dani

Postprzez elka » Wto Lip 27, 2010 8:21 am

Do DANI.Leczę się od kwietnia a skubnęło mnie

Do Dani,leczę się od kwietnia a skubnęło mnie "coś" w sierpniu 2009 jednak musiało trochę czasu upłynąć aby nasi medycy zdiagnozowali co mi jest.Bóle,bólei jeszcze raz bóle.Jestem od kwietnia na unidox, tyni co drugi dzień ,flukonazol itd ,jak do tej pory bez efektu a czasem jeszcze gorzej.Są dni że myślęże to nie to.Też mam problem ze słońcem i choć go unikam jestem bardzo poparzona,wystarczy,że przejdę kawałek w słońcu ot choćbydo sklepu.Nie wiem jak dalej wytrzymam bo w sierpniu wybieram się z wnusiem nad bałtyk.Może pójdę Twoim tropem zamienię unidox na bioracef na ten okres tylko nie badzo wiemjakie dawki.Wizytę w W-wie mam dopiero na początku września także wg dr będe przeez 5 m-cy na tym samym zestawie ale może tak musi być.Co o tym myślisz?wiem,że sama nie powinnam tak robić ale podobnie jak Ty kocham słońce a dr jest taki "groźny".Jestem z Łodzi.

'"
elka

Postprzez dani » Śro Lip 28, 2010 1:06 am

Hej Elka.
No to ladnie, Ciebie dziabnal ok. trzy miesiace pozniej niz mnie i zaczelas sie leczyc tez ok. trzy miesiace pozniej niz ja. Tak wiec jak ja zaczne w koncu zdrowiec a mam nadzieje ze tak w koncu sie stanie to bedziesz wiedziala, ze u ciebie tez juz tylko wygladac poprawy i powrotu do zdrowia ;)
No wlasnie ten bol i te watpliwosci czy to wogole dziala na te kretki, czy leczenie jest dobre bo jesli nie widzimy poprawy to zaczynamy sie zastanawiac. Ja tez sie zastanawiam i watpie ale tlumacze sobie, ze jesli juz tyle wytrzymalam a lecze sie od stycznia to co juz mi szkodzi dalej lykac te antybiotyki. Szkoda byloby mi przerwac leczenie bo wiem ze przerywac nie mozna i jest to najgorsze co mozna zrobic. Tyle miesiecy leczenia i co ? Przerwac ? Raczej nie. Napewno jeszcze nei teraz. Polykam jeszcze troche i zobacze jak juz organizm nie bedzie wytrzymywal to dopiero skoncze ale wtedy juz nie bede wracala do leczenia. Wredy bedze wiedzial, ze musze sie pogodzic z tym, ze mnie rwie, ze boli. Trudno bedzie no ale coz. Bo i takie mysli juz mam, ze bede sie z tym meczyc do konca zycia. Tak wiec rozumiem Cie. Ale jesli narazie bierzesz te tabletki to nie mysl o przerwaniu. Poprostu poki wytrzymujesz tzn. Twoj organizm wytrzymuje to lykaj je. Jesli chodzi o zmiane antybiotyku to ja uwazam ze jesli pozniej chcesz wrocic do Unidoxu to jednak nie zmieniaj. Chyba, ze bedziesz chciala zostac juz np. przy Bioracefie. W tym przypadku to ma sens. Jeszcze zalezy na jak dlugo wyjezdzasz nad morze. Jesli tu chodzi o tygodniowy pobyt to moze nie zawracaj sobie glowy. Nie wiem nie znam Cie czy na codzien tez lubisz sie opalac. Jesli tak to zmieniaj lek i sie opalaj. Bo wiem jak to jest. Nie dosc ze czlowiek chory obolaly to jeszcze gdyby ktos zabral mi slonce to juz klapa, juz po mnie. Wiec jesli i Ty lubisz sloneczko to szybko zmien lek i przynajmniej sie zrelaksujesz na sloncu. Jesli chodzi o leczenie to mam taki plan ze jesli do po wakacjach mi sie nic nie zmieni to nie wiem jak i u kogo ale bede chciala sie leczyc domiesniowo. Jednak uwazam ze to bardziej skuteczne leczenie. To tak jak z cala reszta lekow. Jednak w zastrzykach zawsze sa bardziej skuteczne. No ale tak jak pisalam bedziesz miala latwiej bo ja bede Ci przecierala szlak 8-)
Czy Ciebie tez bola lokcie tak dziwnie, ze wrecz czuc bolace punkty ? Czy teraz tez tak bola Cie biodra albo jedno biodro ze az w pachwinie i promieniuje na cala noge ?

Dzisiaj jeszcze nie bylo reszty wynikow badan. Tak wiec jutro spisze. W piatek wyjezdzam z corka tez nad nasze morze. Mam nadzieje, ze troche sie poczuje lepiej. Mam taka nadzieje.
Z dolegliwosciami bez zmian (niestety)
Zdrowka zycze.
dani

Postprzez joa63 » Czw Lip 29, 2010 11:17 pm

Udanego wypoczynku.Pięknego słonka,miłego pobytu nad morzem,bez grama bólu.
Tego ci serdecznie życzę.
Joa
blo,cpn,jers,myco,prawdopodobnie seronegatywna bb-leczenie nieprzerwanie od stycznia 2010.
Ogólnie znaczna poprawa.
joa63

Postprzez dani » Pią Lip 30, 2010 1:48 am

Dzieki Joa,
Dzisiaj chcialam spisac wyniki, ktore na moj rozum sa w normie ale co juz konczylam to cos mi sie dzialo z kompem i mi sie zamykala strona. Teraz juz nie mam sily pisac tego ale napisze tylko, ze robilam USG tarczycy na Brzeskiej i...wyszedl stan zapalny wskazujacy na chorobe no...autoimunologiczna (nie wiem czy juz dobrze napisalam) Tak wiec cos z ta tarczyca pomimo wynikow niby w normie cos jest nie tak. Wyniki napisze juz jak wroce i zreszta polece do naszego lekarza bo...dzis odebralam wyniki LTT, ktore zrobilam znowu dwa tygodnie temu i...wyszly ponizej normy. Interpretacja ze nie wskazuje na aktywna borelioze. Chyba to dobrze, chociaz wiecie jak to z tymi wynikami ale tak czy inaczej troche sie ciesze. Ale w takim razie dlaczego dalej sie zle czuje ? ! Moze ta borelioza cos zrobila z tarczyca i teraz ona daje mi w kosc ? Nie wiem, wiec jak tylko wroce to lece do lekarza. Poki co bore dalej Bioracef (wzielam caly zapas na wyjazd sporo tego bo jeszcze cala reszta i Tini i oslony i wzmacniajace.) Ciekawa jestem co bedzie z zastrzykami z Miligammy. Mam zlecenie ale nie wiem czy beda robic mi to w innym miescie. Jesli nie to prywatnie.
Ok. teraz ide spac bo z ranca planuje wyjechac.
Jesli bede mogla to sie odezwe w miedzyczasie.
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.
Trzymajcie sie i wszystkim zycze tego, ze jak wroce to napiszecie, ze czujecie sie swietnie.
Nawet nie wiecie jak mnie to chorobsko zwiazalo z Wami pomimo, ze Was nie znam to jakos tak...
Sciskam Wszystkich papapapa...
dani

Postprzez Prezes Fundacji » Pią Lip 30, 2010 10:18 pm

Stan zapalny tarczycy, powiadasz? Może to zabrzmi nieco dziwnie, ale to raczej chyba jest dobra wiadomość dla Ciebie- jeśli przynajmniej część Twoich dolegliwości wynika własnie z zapalenia tarczycy, to jest szansa, że po wdrożeniu odpowiedniego leczenia poczujesz się zdecydowanie lepiej.
Co do LTT- o ile kojarzę, to ten test wskazuje (ewentualnie) na aktywną chorobę- pod warunkiem jednak, że wykonuje się go przed wdrożeniem leczenia; jego wyniki nie nadają się natomiast do monitorowania leczenia.

Odpoczywaj i wracaj tu z lepszym samopoczuciem :)
Fundacja BARTEK na Rzecz Osób z Boreliozą i Innymi Chorobami Odkleszczowymi: http://www.fundacja-bartek.pl
Prezes Fundacji

Postprzez elka » Sob Lip 31, 2010 9:36 pm

wypoczywaj i nie myśl o chorobie[mimo tych wstrętnych bóli]ja wyjeżdżam w niedzielę,postaram się przetrwać na tym samym antybiotyku,choć jeszcze nie bardzo wiem jak.Jednak prognozy pogody nie zapowiadają wielkich upałów to może dam radę.odezwę się jak wrócę pozdrowionka dla wszystkich.
elka

Postprzez elka » Śro Wrz 08, 2010 4:53 pm

Hej Dani,czemu się nie odzywasz?jak twoja borelka,jak się czujesz.napisz coś bo się martwię.
elka

Postprzez ibipatria » Pią Wrz 24, 2010 8:34 pm

no własnie Dani co z tobą?? nie odzywasz się na forum.....wszystko wpożadku?
jak się czujesz?
daj znać bom się martwimy o ciebie..
Awatar użytkownika
ibipatria

PoprzedniaNastępna

Wróć do Co u nas?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości