Zmęczenie.

Zmęczenie.

Postprzez jan » Nie Paź 10, 2010 1:04 am

Witam. Od miesiąca leczę się metodą ILADS. Ściśle przestrzegam diety i unikam zmęczenia, ale dziś zdarzyło mi się mocno wyczerpać organizm i zaczął boleć mnie brzuch. Nie przelewa się, tylko boli. Czy to może być grzybica?
jan

Re: Zmęczenie.

Postprzez hilis86 » Śro Mar 14, 2012 4:29 am

Trudno odpowiedzieć na to pytanie..U mnie też zmęczenie jest potworne ale objawów grzybicy jest więcej: obłożony język (biało-żółty nalot), nieprzyjemny zapach z ust - nawet bardziej z gardła (kandydoza przełyku?), wzdęcia - po węglowodanach mega wzdęty brzuch, świąd pochwy a przede wszystkim odbytu (również pękanie odbytu - zauważyłam że też z tym powiązane) a objawy silniejsze (przy antybiotykach) to biegunka i bóle brzucha, przelewanie - no i oczywiście wszystko to co wyżej pisałam. Moja grzybica jest na tyle silna, że nie mogę leczyć poważnie zastarzałej boreliozy z koinfekcjami. Tylko kilka dni wystarczyło żeby grzyb się rozhulał:( Przyjmuję flukonazol (mam wrażenie że grzyb niezbyt się tym przejmuje) i oczywiście dieta.
hilis86

Re: Zmęczenie.

Postprzez hilis86 » Śro Mar 14, 2012 4:41 am

Może się komuś przyda - moja rada na grzybiczy świąd odbytu - objawowo - przynosi ulgę odkażanie sprayem Octenisept. Ten sam octenisept nadaje się do odkażania zajadów na tym samym tle. Odkryłam to kiedy miałam potworne zajady i nawet witaminy "B" w zastrzykach nie pomagały..po prostu zaczęłam odkażać octeniseptem -spryskiwałam obficie płatek kosmetyczny i minutę, dwie przykładałam do ranki "zajada"..później smarowałam cienko nawilżającym kremem po goleniu (Hymm -firmy Amway) i wielotygodniowe zajady po kilku godzinach prawie się zagoiły (całkowicie po kilku dniach). Wcześniej żadne maści nie przynosiły ulgi, a ten sposób już po godzinie ją przyniósł moim kącikom ust;) Teraz dalej walczę z grzybicą ale jak tylko zaczyna mi się coś dziać wokół ust to odkażam octeniseptem i pomaga. Dodam też że już dwa razy "wypaliłam" nim opryszczkę - tzw.zimno, tylko dłużej to trzeba przytrzymać no i powtarzać kilka razy w ciągu dnia. Polecam.
hilis86

Wróć do Grzybica i inne powikłania

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości