2 paski w Western Blot IgG

Czyli o tym, jak przebiega nasze leczenie Tutaj możecie spisywać swoje historie

Re: 2 paski w Western Blot IgG

Postprzez ziuta » Pon Gru 13, 2010 2:46 pm

:-) faktycznie pełna wiedza byłaby lepsza, bo koleżanka ta "bezobjawowa" ;-) dowiedziałaby się
czy dziecko się zarazi czy nie i nie byłaby w stresie całą ciąże .....
i czy kiedyś u niej objawy wystąpią......

także pełna wiedza na pewno jest lepsza ;-)
pozdrawiam :-)
ziuta

Postprzez ziuta » Śro Sty 12, 2011 3:37 pm

koleżanka poradziła się lekarza kompetentnego, który najpierw zapytał gdzie robiła test WB, jak usłyszał, że w Luxmedzie, powiedział, żeby udać się do Instytutu Medycyny Wsi zrobić testy i wynik tego testu uznać za prawdziwy....jeśli będzie dodatni, wtedy lekarz zaproponuje działania.....

w tych badaniach w IMW koleżance wyszło zero zupełne, brak pasków, nawet malutkiego, wynik zupełnie negatywny
w Instytucie usłyszała, że taka sytuacja jest dosyć częsta, że oni wyjaśniają wątpliwe wyniki, albo te pozytywne, bo mają zupełnie inny sposób prowadzenia tych badań....i że należy się do nich zgłaszać na badania w kwestii boreliozy...

i teraz ja mam pytanie, jak można ufać laboratorium Luxmedu w tej kwestii, gdzie też płaci się za badania
w obu klasach pewne pieniądze (150zł) i można dostać zawału odbierając takie wyniki, gdzie jest napisane:
Pozytywne????
ziuta

Postprzez ines108 » Śro Sty 12, 2011 5:26 pm

Generalnie należałoby wziąć test z IMW i poprosić o zwrot pieniędzy w luxmedzie ale w przypadku borelki to nie takie proste bo - testy równierz western-blot bazuje na odpowiedzi układu immunologicznego - a borelioza ten układ upośledza - i teraz pytanie - wiem że się na mnie zezłościsz - czy boreliozy nie ma czy układ immunologiczny nie wytwarza przeciwciał ? Moim zdaniem jak nie ma objawów to nie ma boreliozy - ale żaden test tego na 100% nie potwierdzi ani nie zaprzeczy - dopiero objawy + test coś mogą powiedzieć, wiele bardzo chorych na boreliozę osób ma ujemne wyniki właśnie dlatego że borelka tak skutecznie oszukuje nasz organizm że nie wytwarza on przeciw niej przeciwciał, gdybyśmy chcieli stworzyć tak idealnego żołnierza czy wojownika to krętek borelli byłby idealnym modelem. Bardziej wrażliwi niech nie czytają :) :

"Ciekawe jest też, jak ta bakteria wpływa na nasz układ
immunologiczny. Dr David Dorward z Laboratorium Rocky
Mountain nakręcił film wideo o tym, jak Borrelia
burgdorferi zachowuje się otaczana przez komórki B
(białe krwinki wytwarzające przeciwciała) Krętek najpierw
zaczepił o koniec komórki B, wszedł w nią, podzielił
się i rozerwał komórkę. Proces powtarzał się przez
3 dni, dopóki krętki zrównoważyły komórki B. Niepokojące
było to, że niektóre krętki potrafiły zerwać błonę komórkową
komórki B i nosić ja niczym okrycie. [Dorward,
Hulinska 1994 LDF Konferencja w Vancouver BC]"

Nie ma objawów test z dobrego laboratorium wyszedł negatywny - ja bym się już tym nie martwiła.
Awatar użytkownika
ines108

Postprzez ziuta » Sob Sty 15, 2011 9:22 pm

i tego się trzymajmy test negatywny, objawów nie ma :-)

a jak się coś kiedyś pojawi, to trzeba się będzie martwić, a może się nie pojawi.... ;-)

ważne, że koleżanka nie brała bez sensu antybiotyku w ciąży, właściwie bez żadnych podstaw, a jakiś lekarz na podstawie pierwszych wyników mógł takowe przepisać.....

najgorsze że to cholerstwo tj, borelioza takie sprytne....
ziuta

Poprzednia

Wróć do Co u nas?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości