Witam. Pod koniec lipca pojawiła sie na mojej szyi sucha plamka która swędziała a nastepnie sie sączyła taka jak pojawia sie przy atopwym zapaleniu skóry( AZS) na które nigdy nie chorowałem, że jest to swego rodzaju alergia wiec po wizycie u dermatologa która przepisała mi masc która przynosiła poprawe tylko na czas jej uzywania udałem sie do alergologa. Miałem robione testy podstawowe wziewne i pokarmowe które nic nie wykazały. Szukałem różnych przyczyn zacząłem analizować dokładnie wszystko i przypomniało mi sie podczas jednej z wizyt u lekrza ze dokładnie 19 lipca wieczorem gdy próbowałem zasnać ale bolał mnie kark przez co nie mogłem zansnąć gdy już się "ułożyłem" w łóżku poczułem takie jakby ukłucie na małym palcu u nogi, chciałem sie podrapac ale wyczułem ze cos tam jest wiec zapaliłem światło i zobaczyłem ze coś jest przyczepione, okazało sie ze to kleszcz. Był bardzo mały, nie opity tak jakby sie dopiero przyczepił. Wyciągnaęłm go pensetą, po nim została czerona plamka która troche swedziała tak jak po ugryzieniu przez komara, więc sie tym nie przejałem i zapomniałem o tym. A jakos pod koniec lipca może 25. pojawiła sie ta sucha swedzaca plama na szyi, która utrzymuje sie do dzis z tym, że łykam tran i probiotyk wiec jest troszke lepiej. Od jakiegoś 1,5 miesiaca mam takie dziwne drgania miesci, chyba to sie fascykulacje nazywa? Te 2 rzeczy utrzymują sie długo były inne jakieś objawy ale chwilowe, które mogłt byc spowodowane czymś innym więc nie przypisuje ich do bioreliozy. Aczkolwiek ostatnio też jakby pobolewa mnie coś pod pachą. Jestem już zaresestrowany w przychodni zakaźnej i ide tam w czwartek. Mam w związku z tym kilka pytań. Czy na tej wizycie bede miał robione jakies badania już? I czy to może mieć związek z boreliozą? Czy jeśli wyjdzie wynik pozytywny to mam podjąć leczenie standardowe czy szukać od razu lekarza ILADS? czy moge go szukać będać w trakcie leczenia standardowego? Jaki jest miesięczy koszt leczenia? Bardzo sie boje ze nie bedzie mnie na nie stać

no i jak wiadomo im szybciej sie wykryje tym leczenie trwa krócej...ile w moim przypadku może takie leczenie trwać powiedzmy ze minęło 5 miesięcy? Bardzo proszę o odpowiedź i wyrozumiałość. Pozdrawiam.