Witam jestem nowy na tym forum...
Chciałbym Wam przedstawić moją historię i poprosić o interpretacje gdyż czekam na wizytę u lekarza Zakaźnego którą mam na 29 lutego i ciągle mi ta cała choroba nie daje spokoju...
Przeczytajcie i pomóżcie:
8 Czerwiec 2011 Ugryzienie przez kleszcza w godzinach ok od 8 do 14
9 Czerwiec 2011 Wyciągnięcie kleszcza na pogotowiu godz ok 11:00
11 Czerwiec 2011 Nagle zaczęło piszczeć w uszach, byłem w silnym stresie
13 Czerwca 2011 Wizyta u lekarza rodzinnego z powodu przeziębienia lek Unidox na 10 dni
Po ok 4 tygodniach od wyciągnięcia kleszcza a po ok 20 dniach od skończenia Unidoxu :
11 Lipiec 2011 Badanie ELISA
IgM 4,59 BBU/ml ( wynik ujemny)
IgG 1,83 BBU/ml (wynik ujemny)
10 Październik 2011 Przeziębienie Seria leku DUOMOX następnie Amoksiklav na zapalenie ucha środkowego
27 Października 2011 Zakończenie leczenia Zapalenia ucha środkowego lekiem Amoksiklav
Po 1 tygodniu od zakończenia leczenia lekiem Amoksiklav a w sumie od ugryzienia przez kleszcza po 21 tygodniach, badanie ELISA w Diagnostyce:
3.Listopad 2011:
IgG 8,63 RU/ml (Wynik Ujemny)
IgM >200 RU/ml (Wynik dodatni)
Czy to badanie nie było zrobione za szybko po odstawieniu leku Amoksiklav, którym też można leczyć Borelioze?
14 Listopad 2011 Rozpoczęcie leczenia nie wiadomo czy potwierdzonej Boreliozy.
15 dni od Lekarza dermatologa lekiem Doxycyclinum TZF następnie od lekarza rodzinnego kolejne 15 dni tym razem lekiem Unidox, więc w sumie jest to 30 dni leczenia Doksycykliną w dawce 2 x 100 mg na dobę
14 Grudzień 2011- Zakończenie terapii antybiotykowej
Do dnia dzisiejszego szumy w uszach oraz męty w lewym oku pojawiły się w listopadzie 2011.
Nie miałem rumienia a obserwowałem swoje ciało dokładnie przez cały miesiąc od ugryzienia przez kleszcza...
Co o tym sądzicie? Jest Choroba?