Moje dziecko przeszło boreliozę i wzrastają IGM

Moje dziecko przeszło boreliozę i wzrastają IGM

Postprzez Alterwar » 7 Sty 2010, o 19:59

Mam serdeczną prośbe do lekarza, który leczy boreliozę. Nie wiem co mam robic. Moja córka pól roku temu była chora na neuroboreliozę, między innymi obwodowe porażenie nerwu twarzowego. W czasie przyjścia do szpitala wynik miała następujący
Borelioza: surowica (27.07.br)
IgG dodatni 132 AU/ml
IgM dodatni 116 AU/ml

Borelioza PMR (29.07.br)
IgG dodatni 12 AU/ml
IgM ujemny

Borelioza przy wypisie ze szpitala była następująca (24.08.br)
IgG dodatni 63 AU/ml
IgM dodatni 28 AU/ml

Następujące badania kontrolne w poradni za 3 tygodnie
IgM dodatni 23 Au/ml
Czyli cały czas spada IgM
Lecz teraz zrobiłam jej badania kontrolne 31.12.2009r. i wyszło że
IgM 36.5 DU
IgG ____ DU
Czyli wzrosło, co powinnam teraz zrobic - czy mam czekac. Czy trzeba podac jej antybiotyk.
Pani doktor zaproponowała żeby jej zrobic badania poziomu przeciwciał przeciwko Mycoplaźmie. Córka ma 8 lat.
Mam także syna 16-letniego. Zrobiłam mu również badania przeciwko Borelii dnia 16.XI.2009r.
IgM 53, 17 Ru/ml
w laboratorium "CITO"
To mnie zaniepokoiło i powtórzyłam badania w innym laboratorium "Al-Med" i wyszło inaczej
IgM 19,5 Du
IgG 2,8 Du
A teraz to już w ogóle nic nie rozumiem. Z lekarką rozmawiałam i powiedziała, że damy antybiotyk.

Czy może ktoś odpowiedziec co powinnam zrobic.
Proszę o jak najszybszą pomoc!!!
Z góry dziękuję.
Alterwar

Re: Moje dziecko przeszło boreliozę i wzrastają IGM

Postprzez Greta » 7 Sty 2010, o 20:12

Witaj!
Na początek przestań marnować pieniądze na test ELISA. Gdybyś zrobiła w różnych labach badania nawet z tej samej próbki krwi, wyniki najprawdopodobniej też wyszłyby różne. Istnieją lepsze testy.

A jak córka się czuje?
Leczona była w szpitalu, a więc metodą IDSA, która daje pewne szanse na wyleczenie, ale tylko w pierwszym stadium choroby.
Poczytaj odkleszczowe-abc-f4.html i pomyśl czy nie warto skontaktować się z lekarzem leczącym metodą ILADS.

Mycoplazmę warto sprawdzić, podobnie jak resztę bakcyli z boreliozowej ferajny :]

P.S.
Nie jestem lekarzem. Choruję na boreliozę od bardzo wczesnego dzieciństwa. Zdiagnozowałam się 2,5 roku temu dzięki pewnemu internaucie.
Awatar użytkownika
Greta

Postprzez Alterwar » 7 Sty 2010, o 21:27

Córka generalnie czuje się dobrze, lecz nieraz narzeka na bóle głowy.

Dziękuję za informację i proszę o dalsze wskazówki, i jeśli byłaby możliwośc polecenia lekarza w obrębie woj. Łódzkiego.
Alterwar

Postprzez ines108 » 8 Sty 2010, o 11:15

Z lekarzami w Łódzkiem ciężko :( (może coś się zmieni) Napisz do stowarzyszenia chorych na boreliozę, oni mają najwięcej namiarów na lekarzy leczących według ILADS.
Awatar użytkownika
ines108

Postprzez emisia21 » 1 Lut 2010, o 13:29

Lekarzy leczących WG. ILADS - stowarzyszenie kazało mi szukać na www.borelioza.dl.pl , więc szkoda fatygi na e-maile.Niestety trzeba jeździć, nie ważne jak daleko.
Wyniki badań będziesz mieć za kazdym razem inne, powinny być zrobione gdy twoje dziecko wyglada jakby czulo się gorzej (taka jakby grypa). Nie jestem lekarzem, ale moja córka też ma różne wyniki.
Jak czuła się gorzej miała IGM-163, a jak lepiej to tzw. graniczne.
emisia21

Wróć do Leczenie dzieci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości