Prośba o radę - borelioza?

Czyli o tym, jak przebiega nasze leczenie Tutaj możecie spisywać swoje historie

Re: Prośba o radę - borelioza?

Postprzez migotka » Pon Paź 18, 2010 8:57 pm

O wlasnie, niestety niektorych urokow musze jak na razie unikac :( Dzieki! ;) Szkoda tylko,ze tym razem recepty mam na 100% i musze w ciagu najblizszych dni zaoszczedzic kolejne 100 zl, bo mi brakuje kasy :( no ale cos trzeba wykombinowac... buziaki :)
migotka

Miejscowość: Wielkopolska

Postprzez ines108 » Wto Paź 19, 2010 10:29 am

Kochana refundowana to jest tylko doxycyklina , azitrox i biseptol ale ogólnie nie daje ci to jakiejś szczególnej oszczędności na doxy z 2zł (bez zniżki kosztuje ok 4zł) a na azitrox 10 zł ( bez zniżki 38) przy biseptolu też ok 2zł (bez zniżki 4,50 ) więc jak sama widzisz 100% recepty nie są takie straszne - swoją drogą po co my płacimy te składki zdrowotne- łech.
Zdrówka Ci życzę !
Awatar użytkownika
ines108

Postprzez Greta » Śro Paź 20, 2010 6:55 pm

Nie no, bez jaj. Refundowane są wszystkie antybiotyki, które kupujemy w kraju, nie tylko te 3.

I chyba żartujesz, ines, że kupujesz azitro po 28zł :shock:
Zerknij tutaj: http://www.doz.pl/apteka/p11456-Azitrox ... _mg_3_szt# na 100% - 33zł, z refundacją 18zł, a przecież są też zamienniki np.:
http://www.doz.pl/apteka/p15387-Aziteva ... 0_mg_3_szt z refundacją 15zł (bez 30zł)

Różnica w kosztach jest duża, dla niektórych osób nawet te wspomniane przez Ciebie 10zł, to kupa kasy, a weź pod uwagę, że nie zużywamy jednego opakowania azitro na miesiąc tylko 5-10, tak samo z innymi abaxami.

No a poza tym, to 2 zupełnie różne historie: wydać więcej kasy, kiedy się ją ma, a wydać więcej kasy, której się nie ma. Syty głodnego...

I jeszcze jedno: z jakiej racji mamy płacić za leki 100%, skoro należy nam się refundacja?
Leczę się od stycznia 2008r. i lekarz ILADS od początku wypisuje mi zniżkowe recepty. I jakoś nikt mu za to głowy nie uciął.
Awatar użytkownika
Greta

Postprzez ines108 » Czw Paź 21, 2010 12:43 pm

Cóż pisałam po prostu z własnego doświadczenia - biotrakson nie refundowany, baktrim nie refundowany, nystatyna nie refundowana, cedax nie refundowany o tavaniku nie wspomnę bo go i tak w polsce nie ma.
Pewnie że każdy grosz się liczy pisząc swojego posta miałam na myśli dokładnie to że gdybym miała te 300 zł które co miesiąc płacę na składki zdrowotne miałabym większy z nich pożytek niż te pożal się boże "zniżki".
Nie wiem a ty miałaś kiedyś biotrakson ze zniżką albo cedax czy chociaż głupią nystatynę, ja mam zawsze recepty ze zniżką ale nie wszystkie leki są refundowane z reguły te najdroższe nie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ines108

Postprzez Greta » Pią Paź 22, 2010 5:36 am

No dobra, zapędziłam się, nie wszystkie. Ale też nie tylko 3. Baktrimu ani Cedaxu nigdy nie brałam. Brałam tańszy i refundowany Zamur (antybiotyk z tej samej grupy co cedax i biotrakson). W tej chwili przychodzi mi do głowy jeszcze Klabax - też refundowany.

P.S.
Właśnie dokonałyśmy niesamowicie wielkiego czynu, na który nie stać "elyty" naszego narodu ;) 8-) :lol:
Awatar użytkownika
Greta

Postprzez ines108 » Pią Paź 22, 2010 11:26 am

"P.S.
Właśnie dokonałyśmy niesamowicie wielkiego czynu, na który nie stać "elyty" naszego narodu "

:lol:
Jak bym mogła to bym cię ucałowała. :D
Awatar użytkownika
ines108

Poprzednia

Wróć do Co u nas?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości