Wątek Dani

Czyli o tym, jak przebiega nasze leczenie Tutaj możecie spisywać swoje historie

Re: Wątek Dani

Postprzez dani » Pon Cze 20, 2011 12:07 am

Dzieki Ankor za podpowiedz. Wiec jest tak jak i ja myslam, zeby juz u jednego lekarza. Sama nie podjelabym decyzji laczenia lekow od jednego z tym co mam od drugiego wiec zobacze co powie nasz doktor K.
No wiec i ja tak mysle ze mozna byloby zwariowac od tego nadmiaru sposobow leczenia i lepiej trzymac sie jednego. Czemu nie dostajesz nic na rozbiajnie cyst ? Co teraz bierzesz?
dani

Postprzez dani » Pon Cze 20, 2011 11:27 am

Do Joa 63,
Dzieki ze sie odzywasz, wiesz sama jak to dobrze gdy ktos wspiera i cos doradza. Czytalam o tym ze pytasz sie jak leczyc stan zapalny tarczycy. Now wlasnie jak leczyc ? Ten problem i mnie dotyczy, stan zapalny i reszta typu hormony w normie. Pozdrawiam i czekam na cos ze moze ktos z czym doradzi.
dani

Postprzez Prezes Fundacji » Pon Cze 20, 2011 7:30 pm

Dani, masz niską ferrytynę. Czy sprawdzałaś B12? Sprawdziłabym z okazji tego stanu zapalnego śluzówki żołądka.

Jeśli masz zapalenie tarczycy, to musisz być pod opieką endokrynologa. W zależności od poziomu hormonów i objawów (!!!) możesz dostawać Euthyrox.

joa63 napisał(a):Jak się leczy stan zapalny w tarczycy?

Leczy się objawowo- przy niedoczynności pobudza się tarczycę np. Euthyroxem, a przy nadczynności- leki p/ tarczycowe. Masz Hashimoto, czyli przewlekły stan zapalny; najczęściej chorzy potrzebują h. tarczycy, a czasami wpadają w nadczynność; kiedy przeciwciała zniszczą tarczycę, potrzebne jest dożywotnie branie tyroksyny. Taki urok tej choroby. A objawowo choroba przypominać może boreliozę.
Fundacja BARTEK na Rzecz Osób z Boreliozą i Innymi Chorobami Odkleszczowymi: http://www.fundacja-bartek.pl
Prezes Fundacji

Postprzez dani » Pon Cze 20, 2011 11:22 pm

Do Prezesa Fundacji,
Zrobilam i B12 oto wyniki:
730,40 Nor. 191,00-663,00
Tak wiec nie wiem czy to dobrze czy zle, niby lekarz widzial i powiedzial, ze to niby dobrze. Ale juz sama nie wiem co o tym myslec. Bo w sumie to niby chyba nie sprawa tarczycy, bo tak jak pisalam wyszla mi tez ostatnio ta mycoplasma.
Pozdrawiam.
dani

Postprzez dani » Pon Cze 20, 2011 11:34 pm

Witam wszystkich,
Dzisiaj czuje sie zle delikatnie mowiac. I samopoczucie i wszystko boli. Nawet palce u rak bola, porostu wszystko. Mam jeszcze odrobine nadziei, ze jak wlacze leki na ta mycoplasme to bedzie lepiej. Ale i nadzieja powoli umiera. Jakos juz brak mi woli do walki i pomyslnego myslenia ze bedzie lepiej i w koncu ze bedzie dobrze. Jakos zaczynam watpic czy to wszystko przez ta borelioze i teraz przez myco. W koncu jesli myco. mozna zarazic sie i droga kropelkowa to ile ludzi wokol byloby chorych tak samo jak ja. A przeiez tak nie jest. Wiec czy te dolegliwosci to od tego ? Moze to jeszcze jakas inna choroba ktorej jeszcze nie odkryto ? I te antybiotyki i to leczenie na nic sie nie przyda. Mam totalnego dola i metlik w glowie.
Pozdrawiam.
dani

Postprzez ankor » Pon Cze 20, 2011 11:46 pm

Witaj Dani !
No więc biorę od początku unidox - najpierw 2x100mg (leczenie zakaźników 4 tyg.) - zdychałam jak pies i miałam koszmarne zawroty głowy, ale przetrwałam. W lutym nic ale czułam sie coraz gorzej więc trafiłam do dr PK i też zapisał unidox bo ponoć najlepszy więc od marca do poł. maja brałam 2x300mg + flucofast (pgrzyb.) - przez ostatnie 3 tyg. tego zestawu było nawet dobrze, ale dr zarządził kontynuację leczenia i od poł. maja nowu unidox 2x400mg + 3x25 kropli Citroseptu (ponoć rozbija cysty). Na tym zestawie wróciły koszmarne zawroty głowy, zaburzenia widzenia, drętwienia rąk, ust, drżenia mięśni, duszności i nie wiem co jeszcze. Myślałam, że umrę, że rano się nie obudzę. Po 2 tyg. tego kołowrota doktor kazał odstawić citrosept - trochę zelżały te dolegliwości ale różowo nie jest. Wg doktora to herxy, ale jakoś mam wątpliwości, bo czy herx trwa wiecznie i nie przechodzi ? Jeśli tak to moje 5 msc. leczenia to nic innego jak jeden wielki herx objawiający się ciągłą huśtawką w głowie, falowaniem obrazu przed oczami i balansowaniem na granicy omdlenia z krótkimi okresami poprawy kiedy łapię garściami życie i cieszę się jak dziecko każdą chwilą, bo nie wiem czy następnego dnia będzie się jeszcze z czego cieszyć.
Przebadałam się bardzo gruntownie szukając innych źródeł mojego fatalnego stanu - niemal wszystko - głowę, hormony, błędnik i niby nic nie odbiega od normy, tylko, czuję sie fatalnie i tracę po woli wiarę, że to nie ma końca.
Z dr. PK nie ma dyskusji - jak go kiedyś zapytałam, czy ten unidox mnie po prostu nie truje wypalił, że jak mi się nie podoba jego leczenie to droga wolna... więc na razie nie pytam dlaczego nie daje nic innego tylko ten unidox. Ale wątpliwości mam coraz większe i chętnie by to leczenie zweryfikowała u innego speca od boreliozy tylko nie bardzo znam innego lekarza w W-wie...
Sorry że tak sie tu rozpisałam, ale mam dziś chyba zły dzień ...
pozdrawiam ciepło, An
ankor

Postprzez dani » Wto Cze 21, 2011 12:22 am

Witaj Ankor,
Jak widze to nie tylko ja mam dzis bardzo zly dzien, ale wcale to nie pociesza. Wrecz doluje, ze ktos tez sie leczy i tez jest zle. Wspolczuje...
A co do doktora P.K. to wiem, ze ma takie dni, z elepiej nic nie mowic. Mi tez kiedys powiedzial z ejesli nie podoba mi sie leczenie to moge pojsc do innego lekarza i...zostawil mnie bez leczenia na miesiac. Cale szczescie, ze moja ginekolog mnie uratowala i przepisala mi antybiotyk co prawda nie ten co mialam od niego bo powiedziala ze tez co ona mi przepisze jest bardziej skuteczny a przepisala mi wtedy Amoksyklaw ( chyba nie tak sie pisze ale juz nie mma sily sprawdzac) i faktycznie jakby bylo po nim lepiej, jeszcze do tego bralam Tini. Ale po miesiacu wrocilam do naszego doktora i znowu byl chyba unidox albo bioracef, bo ja bylam dlugo najpierw na unidox i pozniej na lato bioracef. Na tym leczeniu tez czulam sie caly czas tak samo, ciut lepsze dni i znowu bardzo zle ale w zasdzie caly czas tak samo. Nie powiem ze nie ma poprawy po poltorarocznym leczeniu ale czy to ze nie czolgam sie wieczorem tylko rano mozna nazwac poprawa. Tak wiec szukalam dalej i mam nadzieje chociaz slaba ze znalazlam przyczyne a mam na mysli ta myco. Tak wiec moze i Ty poszukaj, moze jeszcze czegos nie robilas?
Szkoda mi Ciebie jak i wszystkich chorujacych.
dani

Postprzez ankor » Wto Cze 21, 2011 12:55 am

Hej Dani,
Zrobiłam p/ciała przeciw bartonella, babesjoza, chlamydia, toxoplazmoza, cytomegalia, mononukleoza - wyniki żadnego testu nie potwierdza czynnej infekcji.
Morfologia - super, serce OK, testy w kier. chorób reumatol. - ujemne. Nie wiem co jeszcze zbadać ?
Testów na jershinozę, anaplasmozę czy mycoplazmę doktor nie kazał robić, bo działa na nie unidox, więc szkoda kasy. ????
Więc na razie nie robiłam, ale nie wiem może powinnam....
pozdrawiam i życzę kolorowych snów.
ania
ankor

Postprzez dani » Wto Cze 21, 2011 1:29 am

Ankor,
Ja tez bralam unidox i to przez ile czasu i co ? Dalej mam mycoplasme ! Wiec to nie tak ze jak wzielas unidox to ta infekcje mozesz wykluczyc, bo przynajmniej w moim przypadku tak nie bylo. Wiec moze i Ty jeszcze sprobuj zrobic na myco. Teraz widzisz jak napisalam wczesniej dostalam na myco od innego lekarza zupelnie inne leczenie, wiec...Tak czy inaczej wroce do naszego P.K. powiem ze bylam u innego ale czy on to leczenie akceptuje i czy moze cos dodac jeszcze na ew. nie wyleczona borelioze. Jesli sie obrazi ze poszlam do innego ...no coz chyba nie powinien a przynajmniej nei powinien zrobic to jako lekarz, bo w koncu skonsultowac mozna. A jesli sie obrazi to znaczy ze jest zlym lekarzem ktory zostawia swoich pacjentow pomimo ze jednak wola byc leczeni u niego. I wtedy nie bede miala wyboru i bede sie leczyla u tego drugiego. On w sumie tez jest od boreliozy i calej tej reszty i tez leczy metoda ILADS !
Wiem ze ten drugi kazal mi przyjsc 8 sierpnia po recepty na dalsze leczenie, powiedzial, ze moze bedzie zmiana lekow zobaczymy co bedzie sie dzialo po tym co dal mi teraz, wiec zupelnie na lodzie nie zostane jesli sie P.K. obrazi. Ale tak jak pisze wolalabym zeby moze jednak rzucil okiem na to co przepisal mi tamten i albo zaproponowal zupelnie cos innego ale konkretnego na myco. albo moze powie ze to sa dobre leki i zaakceptuje to co przepisal mi ten drugi. Przeciez sam powinien wiedzic ze moze nieraz potrzeba dwoch glow do czegos, ze to nie tak ze uwazam go za nieznajacego sie lekarza. Tak poprostu wyszlo, ze odebralam wyniki na myco. i poszlam najpierw do innego zobaczyc co i jak. Ale jeszcze nic nie wzielam, czekam na wyniki na chlamydie.
Tak wiec Ankor, moze jednak warto zrobic jeszcze i na to bo w Synevo gdzi erobilam badania powiedzieli ze i tak sie dziwia ze wczesniej tego nie zrobialm bo myco i chlamydia sa najczestrzymi koifekcjami przy boreliozie a nie tam jakies bartonelle itd. Ze im w laboratorium wychodzi wlasnie to najczesciej. Przemysl to i zycze dlugiego i spokojnego snu a rano zdrowka. Pozdrawiam.
dani

Postprzez dani » Czw Cze 23, 2011 1:27 am

Witam Wszystkich, Chcialam tylko napisac, ze czuje sie fatalnie. Mam wrazenie ze powolutku wszystko wraca do punktu wyjscia. Tak jak wczesniej mialam wrazenie, ze ta Debecylina mi chociaz minimalnie pomaga to teraz od moze trzech tygodni jakby zaczelo wszystko powoli wracac. Znowu boli mnie wszystko doslownie. Cale rece, ramiona, plecy, kark, nogi i jestem tak strasznie zmeczona. Do tego coraz gorzej widze...
Zalamka.
Zycze zdrowia,
Dani.
dani

PoprzedniaNastępna

Wróć do Co u nas?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości