Hej,
chce tak na poczatek napisac, ze...czuje sie jeszcze lepiej. Nie chce zapeszac ale tylko tak dalej ! Oczywiscie leciutenki bol tego co bylo ale to taki leciutki, ze prawie nie czuje. Nawet wzielam sie za porzadki i to takie porzadne, nawet taras wyszorowalam !
No ale, zeby nie bylo za dobrze to mam takie pytanie, moze ktos wie cos na ten temat. Tak wiec jak juz wczesniej pisalam robilam badania na tarczyce. Oczywiscie hormony w normie ale powiekszona tarczyca i guzek. Tak wiec czy moze ktos wie czy jesli nawet hormony sa w normie to czy jednak wszystko jest Ok. ?
Bylam u endokrynologa w tej samej spoldzielni gdzie bylam wczesniej z borelioza u zakaznika. No wiec pani endokrynolog popatrzyla na wyniki badan i swierdzila, ze jesli poziom hormonow jest w normie to nic mi nie jest. Wiec dlaczego mam powiekszona i dlaczego guzek ? Uslyszalam, ze wiele osob ma cos takiego !!!
Tak czy inaczej, zaczelam czytac na temat tarczycy. Wyczytalam, ze jesli ma sie borelioze to ta z kolei powoduje najczesciej niedoczynnosc tarczycy, ktora moze przejsc w chorobe Hashimoto.
U mnie z kolei niby ostatnio poprawa ale wlosy znowu wypadaja, w gardle nie boli od dwoch dni ale bolalo bardzo. Poce sie w nocy, wzrok mi sie strasznie pogorszyl. Smieje sie, ze samochodem powinnam jezdzic z ...biala laska wystawiona przed maska. Tyje pomimo, ze trzymam diete i to taka drakonska. Ostatnio waga stanela ale tylko dlatego, ze jem ...jajko bez pieczywa, pozniej kawaleczek (plasterek) gotowanej piersi z kurczaka i kawalek pomidora i salata. Oprocz tego ok. dwa litry wody i niesamowite ilosci zielonej herbaty. Wczesniej tez tak jadlam tyle, ze dwa jajka i pol piersi, i waga szla w gore ! Nie mowie, z ejestem gruba bo przy wzroscie 170 waze 61kg. ale wczesniej wazylam 47kg. Od paru lat mam problem z utrzymaniem wagi. Jesli zjem na jakims przyjeciu kawalek ciasta to na drugi dzien 1kg. wiecej ! Chyba to nie jest normalne ?
Napiszcie co o tym myslicie, i moze znacie jakiegos dobrego endokrynologa. Bo wiem,ze przy tej naszej chorobe tak moze byc, ze hormony tarczycy moga byc ok. ale wcale z nia nie musi byc dobrze. Jutro zapisze sie jeszcze do innego profesora ale czy to cos da ? Jesli nei ma moze pojecia o boreliozie to czy nie skonczy sie, ze powie ze jestem nienormalna ? Tak jak z borelioza od zakaznika uslyszalam. A moze zapisac sie do P.K.
On powinien wiedziec co z tym nie tak. Sama nie wiem, wiec piszcie jesli macie cos wiecej w glowie na ten temat niz ja.
Tak czy inaczej, jestem szczesliwa, ze na dzien dzisiejszy tylko wypadaja wlosy, tylko kg. przybywa, tylko cos tam troszke boli.
Czekam jak zwykle na to co o tym myslicie.
Zycze zdrowia...