Wątek Dani

Czyli o tym, jak przebiega nasze leczenie Tutaj możecie spisywać swoje historie

Re: Wątek Dani

Postprzez ibipatria » 9 Cze 2010, o 10:52

dani ,
jak dla mnie powinnać dalej drążyć temat, bo z tego co opisujesz to rzeczywiście nie wyglada to dobrze.
wymadrzam sie tak, bo sama leczyłam przez 6 lat wahania hormonalne, niedoczynnośc tarczycy w wieku dojrzewania i zaburzenia elektrolitowe. brakowało mi progesteronu ale to wyszło w badaniach i przez kilka lat brałam hormony. na szczęscie trafiłam na super lekarke - endokrynolog z warszawy, kótra wyleczyła mnie z tego. dzięki bogu urodziałam dwojkę zdrowych dzieci( przy braku progesteronu jest b.duze prawdopodobienstwo nie utrzymania ciazy itp)
jesli jestes z warszawy chetnie podam ci namiary na te lekarkę.
pozdrawiam cie serdecznie
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez dani » 9 Cze 2010, o 12:52

Dzieki,
jestem z Wawy i bardzo chetnie wybralabym sie jeszcze do tej Twojej endokrynolog. Tak wiec jesli mozesz to przeslij mi na prywatna wiadomosc, zeby nie bylo pomowienia, ze lansujesz swoja pania doktorowa ;)
Ja dzis znowu bylam zrobic ponownie badania, ostatni raz, zrobilam wszystko chyba co sie dalo bo to ze zle sie czuje to mam wrazenie ze to nie tylko sprawka boreliozy. Tak wiec bede walczyla i starala sie dociec co mi jest.
Ibipatria, czekam na wiadomosc od Ciebie.

Ogolnie jesli chodzi o borelioze to duza poprawa. Tak jak pisalam wszystko to co bylo tylko duuuuzo slabiej. I gdyby nie to co mam w gardle i te wlosy i to tycie to byloby calkiem dobrze.
dani

Postprzez ibipatria » 9 Cze 2010, o 14:14

poszło:)
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez dani » 9 Cze 2010, o 21:14

Do Ibipatria,
no tak moze i poszlo ale...chyba chmura wulkaniczna przeszkodzila i nie doszlo :lol:
Nic nie dostalam, tak wiec moze jeszcze raz sprobuj a jak znowu nie dojdzie to wyslesz juz tu na forum. Dzisiaj wyjatkowo zle z tym gardlem i od razu samopoczucie tez duzo gorsze. Taka zdenerwowana jestem, rozdygotana. Bo mimo wszystko mysli sie o najgorszym...co tam w tym gardle ?
dani

Postprzez ibipatria » 10 Cze 2010, o 10:40

a teraz?
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez dani » 10 Cze 2010, o 12:53

Ibipatia, doszlo !
Dzieki...
A tak na mrginesie to z tym gardlem czy z czyms tam w tym gardle to chyba raczej jest tak, ze zaczynam byc taka wlasnie rozdygotana i garlo wtedy tez gorzej. Ale to zdenerwowanie tez nie tak ze przez gardlo tylko tak jakby razem jedno z drugim...juz sama nie wiem...
Dzisiaj poki co bez zmian. Rano wstalam bez takiego wysilku jak kiedys, ze sie zastanawialam jak to zrobic zeby nie zabolalo jescze bardziej cos tam w kregoslupie albo biodra albo nogi albo kark itd. Teraz wstaje prawie normalnie. Tak wiec ze stawami dalej lepiej ale to gadlo dalej daje mi sie we znaki i tak za uszami. Taki pomiedzy bolem a gnieceniem...kurcze zglupiec mozna, albo juz zglupialam przez to wszystko.
Jak bedzie cos nowego to napisze.
A swoja droga dalej czekam czy cos ktos wie na temat tych moich hormonow tarczycy, wynikow badan USG i tego jak sie czuje. Moze ktos czul sie podobnie. Z tego co napisala Migotka to tez miala dolegliwosci w gardle. Ale z tego co wiem to chyba nie az takie i wlosy jej nie wypadaly i nie miala z waga problemow.
Tak czy inaczej czekam czy ktos cos wie na ten temat i zycze Wszystkim udanego dnia.
dani

Postprzez dani » 16 Cze 2010, o 01:21

U mnie jak narazie bez wieszych zmian. Odrobinke moze bola mnie bardziej...posladki. Ale to tak troche. Reszta bez zmian tzn. calkiem niezle. Leciutkie mrowienie w calych nogach. Bol gardla od wczoraj duzo mniejszy.Ale wlosy jak lecialy tak leca. Ale odebralam reszte badan i ...wyszedl mi bardzo wysoki kortyzol. Duuuzo ponad norme. Przejde sie z tym do naszego doktora i zobacze co powie. Czy przy boreliozie to normalne. Tak czy inaczej ide tez do endokrynolog. Sprobuje jeszcze raz...no moze dwa razy :lol:
Zdrowka, zdroweczka i dobrego samopoczucia.
dani

Postprzez dani » 17 Cze 2010, o 00:59

Cieszylam sie i...jest gorzej. Nie boli mnie tak jak kiedys ale boli. Znowu plecy, lopatki, biodra troche, nogi ale bardziej miesnie niz stawy i rece. Bol nie taki jak wczesniej, nawet mozna funkcjonowac ale jednak. A tak sie cieszylam, ze juz nie powroci i ze bedzie coraz lepiej i lepiej... :( Do tego bylam dzis tak zmeczona jakbym pobiegla w maratonie. Co to do ciorta jest ? Znowu herks czy moze cos innego, moze ten kortyzol, a moze jeszcze ta tarczyca, ktora mi lazi po glowie. :( Zalamac sie mozna.
dani

Postprzez Lula Lu » 18 Cze 2010, o 19:34

Dani, za kilka dni będzie lepiej, zobaczysz. Może nawet już jutro. Nie załamuj się dziewczyno. Niedawno zaczęłaś właściwe leczenie, masz przewlekłą boreliozę. To musi potrwać, będzie jeszcze nie raz nieprzyjemnie, ale patrz pozytywnie w przyszłość. Jesteś na drodze do wyleczenia. Wiesz ile razy ja się załamywałam, myślałam o przerwaniu leczenia o tym, ze mam wszystkiego dość i że nie mam już siły na walkę. Ale dałam radę i już jestem zdrowa :) Zobaczysz, będzie lepiej, krok po kroczku i herxy będą słabsze.

Ściskam :)
Lula Lu

Postprzez dani » 1 Lip 2010, o 02:47

Dzieki Lula Lu,
Czulam sie faktycznie paskudnie, ale tak jak pisalam lepiej niz wczesniej. Bol byl ale moze nie tak intensywny jak kiedys. Tak czy inaczej zle sie czulam. Moze dlatego, ze przez pewien okres czasu czulam sie lepiej i juz myslalam, ze tak bedzie zawsze, moze dlatego to ze ten zly okres czasu, ze znowu herks sie pojawil poczulam sie zle.Zle w sensie fizycznym i psychicznym. Zalamalam sie totalnie. Ale trwalo to cztery, piec dni tak wiec krocej niz kiedys. Teraz od prawie tygodnia znowu czuje sie duzo lepiej. Prawie zapominam o tym, ze cos mi jest. Leciutenki bol lokci i calej reszty ale taki leciutki, ze zapomina sie o tym.Boli mnie kark troche ale bez porownania mniej niz kiedys ! Zostaly oczywiscie te moje wlosy tzn. wypadanie ich ale...to nie boli, wiec zobacze co bedzie dalej. I wiecie co...w drugim czy trzecim dniu herksa wiecie co zrobilam ?...usiadlam przy kompie...wybralam wyjazd, zawloklam sie do biura turystycznego w celu zaplaty (godz. 18.00) wrocilam do domu, wyciagnelam walizke powiedzialm corce ze...o 5 rano mamy wylot na Ibize i zaczelam sie pakowac. Za pare godzin bylam na wyspie. Jeszcze dwa dni czulam sie zle ale na trzeci dzien wstalam bez bolu. :-)Pojechalysmy pozwiedzac i po calym dniu chodzenia czulam sie zmeczona ale tak zdrowo zmeczona. Posiedzialam w kafejce przy kawie i moglabym znowu chodzic. Niestety wrocilysmy do hotelu bo...corka padala ze zmeczenia...nie ja tylko ona, wiec ja niby chora czulam sie lepiej niz ona. To znaczy chyba, ze zdrowieje. Wczesniej nie przeszlabym nawet jednej dziesiatej tego co tam. Nie dalabym rady, bol wszystkiego i zwlaszcza kregoslup nie pozwoliby mi na to. Ale teraz czulam sie dobrze !!! W tym tygodniu przejde sie do naszego doktora w zwiazku z tymi dolegliwosciami "wlosowymi" i "wagowymi" i tym ze mam tarczyce powiekszona i guzek. Zobacze co mi powie. Wczesniej bylam tak zalamana, ze nawet na wizyte nie mialam sily ani ochoty. Mialam wrazenie, ze wejde do niego i obwninie o to, ze znowu zle sie czuje. A moze zwatpilam w to, ze bedzie kiedys dobrze i to tak calkiem dobrze na zawsze. Teraz gdy czuje sie lepiej mam wrazenie, ze choroba sie cofa, ze jest jej coraz mniej.
Tak wiec dzieki Lula Lu ze znowu dodalas mi otuchy, ze przypomnialas, ze tez przez to przechodzilas i ze wygralas. To naprawde duzo. Nie odpisywalam ale wciaz czytalam to co napisalas i trzymalam sie tego, ciezko bylo ale jednak pomaga. Teraz dzis jest OK. i ciesze sie, ze potwierdza sie to co napisalas.
Calusy za to, ze zagladasz tu i podtrzymujesz nas na duchu.
Oczywiscie pozdrawiam cala reszte i zycze zdrowia.
dani

PoprzedniaNastępna

Wróć do Co u nas?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości