Wątek Ibipatrii

Czyli o tym, jak przebiega nasze leczenie Tutaj możecie spisywać swoje historie

Re: Wątek Ibipatrii

Postprzez ibipatria » Wto Sie 31, 2010 11:27 pm

ogólnie kiszka, kark sztywny i cholernie boli od trzech tygodni, zrobił mi się jakiś guzek pod pachą - może powiekszony węzeł chłonny? ide na usg, zobaczymy co wykarze. dzisiaj zrobiłam rtg odcinka szyjnego w związku z bólem karku.
zmniejszyłam dawkę roxy i nadal sie kiepawo czuję, źle na mnie działają, źle reaguję na ten rolicyn i biseptol - herx to chyba nie jest bo za długo trwa, tyle tygodni?
zestaw z zamurem i klabaxem i wireżytką było ok, zadnych skutków ubocznych a tu lżejszy zestaw i takie cuda wychodzą.....
łech.... jak długo jeszcze?!
cmoki
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez Prezes Fundacji » Pią Wrz 03, 2010 4:23 pm

Ojjj, może być długo, a nawet bardzo długo, ale lepiej zakładać wersję optymistyczną ;)
Dobrze, że nie wszystko łączysz z boreliozą- bolący kark nie występuje tylko w boreliozie.

Szczęście w leczeniu boreliozy polega na tym, że utrafi się w dobrze działający zestaw, a każdemu może pomagać co innego :| Np. Mój syn pierwsze podejście do klabaxu znosił fatalnie, a za drugim razem z minocykliną- super świetnie. Mało tego, bo na klabaxie i minocyklinie zaczęły się i utrwaliły okresy bezobjawowe, po których była tylko jedna zmiana leków- dla formalności :)

A korzystałaś może z masaży? Często jest tak, że mięśnie karku są zbyt napięte i stąd pojawia się ból.
Fundacja BARTEK na Rzecz Osób z Boreliozą i Innymi Chorobami Odkleszczowymi: http://www.fundacja-bartek.pl
Prezes Fundacji

Postprzez ibipatria » Nie Wrz 05, 2010 9:44 pm

narazie zmniejszyłam dawki leków i ostał sie tylko ból głowy, silny codziennie.
kark trochę przeszedł.
pozdrowionka
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez ibipatria » Nie Wrz 19, 2010 2:42 pm

Dostałam Tetracyklinę 2x3 tabletki do zestawu z roxy i biseptolem.
Braliscie tetra? jakieś skutki uboczne?
dajcie znać bo od jutra zaczynam, łech...
Pozdrowienia
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez ines108 » Nie Wrz 19, 2010 9:30 pm

U mnie wszystkie tetracykliny powoduja mdłości i czasem zawroty głowy - wiadomo każdy inaczej reaguje.
Za tydzień zaczynam biseptol ciekawe jak ja go zniosę.
Cieplutko pozdrawiam
P.S. Tetracyklinę podobnie jak doxy warto dobrze popić i nie łączyć z produktami mlecznymi.
A i pół godz. przed posiłkiem zresztą poczytaj ulotkę.
Awatar użytkownika
ines108

Postprzez ibipatria » Pon Wrz 20, 2010 11:59 am

dzięki ines. ja po biseptolu i rolicynie zawroty głowy na maxa, lekarka zmniejszyła mi dawkę o połowe bo nie mogłam normalnie funkcjonować. błędnik szwankował jak oszalały.
a na dodatek ten cholerny biseptol jest tak duży i nie powlekany że staje w gradle i ni kuta nie ma "przyjemności" z połykania tego leku.
to chyba zaczne z tetra od jutra bo własnie jem śniadanie i popijam mlekiem:)
cmoki
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez Prezes Fundacji » Pon Wrz 20, 2010 8:46 pm

Moja mama miała fatalne samopoczucie po tetracyklinie- coś okropnego. Po zamianie na doxy, a później mino- było zupełnie inaczej. Pierwszy lek syna, to była tetracyklina własnie- miał na niej typowe herxy i z tego powodu opuścił trochę dni w szkole. Później na doxy czy mino już tak nie reagował, ale pewnie dlatego, że to już nie był początek leczenia.
Fundacja BARTEK na Rzecz Osób z Boreliozą i Innymi Chorobami Odkleszczowymi: http://www.fundacja-bartek.pl
Prezes Fundacji

Postprzez ibipatria » Pon Wrz 20, 2010 10:45 pm

ej kobiety nie straszcie mnie, aż tak źle organizmy reagują na tetracyklinę??!!
aż się boję :((
Awatar użytkownika
ibipatria

Postprzez Prezes Fundacji » Wto Wrz 21, 2010 3:14 pm

Ejjj, no ;) Piszemy tylko o własnych doświadczeniach; u Ciebie może być zupełnie inaczej, czego Ci życzę :)
Tetra musi być na czczo, czyli jakieś pół godz. przed bezmlecznym posiłkiem.

A tak w ogóle jestem zdziwiona, bo wydawało mi się, że tetry nie ma już w aptekach :o
Prezes Fundacji

Postprzez ibipatria » Śro Wrz 22, 2010 1:18 pm

nie no żartuję sobie, wczoraj wziełam i jak narazie nic dziwnego nie zauważyłam...i niech tak zostanie...
bez problemu kupiłam tetre w aptece:))
jakos od 4 dni czuje się dobrze...wyśmienicie!!!!!!!!! ciekawe na jak długo:(((
nic to ciesze się tym co mam teraz!!!!!!
cmok
Awatar użytkownika
ibipatria

PoprzedniaNastępna

Wróć do Co u nas?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości